Tuesday, June 13, 2006

Tunnisteluknoppi


No näitä Jyväskyläläisten tunnistustehtäviä toinenkin vielä. Mistäs tuommoinen? Ettepä tiiäkkään.
Vaikkei edellinen vielä edes ratkennut, niin tässä uutta perään.

Ja huomenna reissuun, kamera odottaa jo lattialla:


Jepjep, Sinarihan se siinä ja Manfrotto 161 Super Pro Tripod, kantaa 20 kiloa jonnekin tuonne 2.5metrin yläpuolelle. Ettei olisi Manfron isoin valokuvajalka. Painaa kaheksisen kiloa, ja tuo pää on joku kahden kilon mollukka.
Aikamoinen vaihdos näin Leica-miehelle. Saas nähdä mitä tästä tulee. Johan se tuo saatanan jalustan pää painaa enemmän kuin koko kinokalusto.
Tuonne Porin suunnalle on tarkoitus lähteä aamusta ajelemaan, Kallo tai Reposaari tai Yyteri tai joku sellainen sieltä. Haen yhtä kuvaa, seinälle isoa avomerinäkymää.
Tuossa muutama vuosi sitten otin Saaristoreissulla Hangon rannasta aika muikean kuvan, joka sittemmin yhdistettiin kahdesta kinodiasta pystypanoraamaksi. Onhan se ihan kiva, mutta jotenkin kuitenkin... En tiedä, isompi, tarkempi, parempi ! Tai jotain.
Ajattelin sitten että laitetaan samantien laakana.
Tuossa on siitä edellisestä kuva, printti on jotain kai 100cm korkea. Kyllä siitä näkee yhden pienen luodon ja kalastajan veneen ja lokin taivaalla, mutta...


Justiinsa armas vaimoni kävi sanomassa että on luvattu ukkosta ja sadetta ja mitä vielä huomiselle tuonne rannalle... Hmmh. No onhan se parempi että on luonnetta maisemassa, semmoista myrskykuvaahan minä olen haaveillutkin, mutta en vain oikein tiedä tuon Sinarin vedenkestävyydestä, se kun ei varsinaisesti näppäilykamera oikein ole...
Laitetaan Leicaan Kodachromea ja otetaan se kuva 50mm Summicronilla, kyllä sitä jöötiä tulee siitäkin... Vai mitä?

Saturday, June 10, 2006

Hienoa Biltema

Vaikka kuinka kivoja vehkeitä halvalla myyvätkään niin olen antanut itse ymmärtää etteivät nuo niiden pyörät ole mitään kamalan hyviä.

Eikä tunnu olevan mainos-osaston oikeinkirjoitustaitokaan huippu luokkaa. Vai onko? Vaimon kanssa oltiin sitä mieltä että tuon pitäisi kai olla yhdyssana. Tosin sitten aloimme epäilemään itsejämme, liekö asumme sitten Lappeen Rannassa.

Friday, June 09, 2006

Arpiko?

Tuossa muuten tunnistustehtävä kun ne niin suosittuja tuntuvat olevan.

Nytpä vaan kysytäänkin että kuka tai mikä ja mistä? Paikkahan on kaikille jo selvä tässä vaiheessa, muttamutta.

Kylläpä ilahdutti tuon näkeminen sateisen lauantai-illan, jopa niin paljon että oli seuraavana aamuna mentävä vielä takaisin ottamaan oikein kuva, ihan bloggausmielessä.

Vaikka tietenkin tämäkin on jo wanha juttu, muttamutta...

Thursday, June 08, 2006

Parasta Jyväskylässä.

Ei tässä nyt ole kuin kaksi asiaa mutta:

40100.net


On se perkele uskomatonta että paremmin pysyy perässä Kotikaupuninsa asioista lukemalla ulkopaikkakuntalaisen blogia. Tai siis asuuhan Herra 40100 tietenkin nyt täällä, mutta ei ole tainnut syntyä rakkaassa Jyskylässämme.
Kiitos, jatka samaan malliin.

ja toinen yllättäjä on kyllä

Radio Jyväskylä.


Joku töissä viritti radion uudestaan tuossa joku aika sitten ja sai kuulumaan Wanhan Kunnon Radio Jyväskylän.
Mitä hittoa? Eikös tämä ollut joskus välissä joku Radio Plussa tms? Nyt on kuitenkin Pertti Perämäen lukemat paikallisuutiset ja ainakin kolme kertaa päivässä David Bowieta.
Ihan niinkuin Joskus Ennen. Kun olin pikkukilliäinen, oli RJ ihan paras asema.
Eihän se ole enää 97.7Mhz, eikä Minna Ottavaista eikä David Mawbya, ja SBS-konsernia näyttää olevan, mutta on tuo nyt parempaa kuunneltavaa kuin NRJ/Kiss/Nova, tai YleX joka sekin on mennyt kuralle. Minä syytän sitä Arto Lahtea vai mikä se oli.
Ja kyllähän tuolla näyttää olevan töissä tuommoinen Antti Granlund, joka kuvansa perusteella jotenkin liittyy nettiin tai blogosfääriin, muistelisin minä.
Kukas hemmetti tuo muuten on? Jää vaivaamaan nyt.

No se selvinnee varmasti.

Edit: Ups, no tuli painettua publish-nappulaa draftin sijasta, joten tuli julki tämä nyt sitten. Olkoon, voi näitä kaksi päivässä olla. Kolme jäi varastoon kuitenkin vielä.

Pahoitteluni

Nytpä onkin hiljaista ollut. Noh, loma-matka venähti sitten koko viikon mittaiseksi, ja maanantaina töihin tullessa olikin semmoinen duunivuori odottamassa että tässä tänään sain selviteltyä laatikon tyhjäksi. Ja kotona on ollut työ/vieras/tietokonehuone varattuna koko ajan miltei niin ei sieltäkään ole tullut blogattua.
Tämä homma kun ei onnistu jos on kiire ja hälinää. Minulta ainakaan. Tässä nyt kirjoittelen muutamasta kuvasta ja parista muusta asiasta tuonne drafti-osastolle, niin ei tarvitse kaikkea julkaista yhtenä päivänä. Hah.

Kaivelenpa arkistosta tähän kuvan.


Viime marraskuulta tuo, kirkkopuiston puita ja valoja. Mukava kuva oli ottaa tuo kyllä, tallustelin kaikessa rauhassani kotiinpäin neulanreikäporukasta, ja napsauttelin Leicalla kuvia. Mitäänsanomattomia ja ilman viestejä tai sanomia, mutta onpahan parempi kuin moni muu kuva.